Animal Coach

24 / 7 welkom

Net gesloten en toch een brandende vraag. Dat is bij ons geen probleem.  Bij Dierspecialist Haspels kun je niet alleen in de winkel terecht voor al je vragen, maar ook op onze website. Omdat we de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier het belangrijkst vinden, kun je hier altijd je vragen aan ons stellen. Ook vind je op deze pagina de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Vraag het dan gerust aan onze Animal Coach! We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Wat is de Animal Coach?

Sommige problemen hebben net wat meer aandacht nodig van de andere. Daarom hebben wij de 'Animal Coach' in het leven geroepen. Een van onze deskundige medewerkers zal je begeleiden tot we samen met jou het probleem hebben opgelost. In het team  hebben we verschillende deskundigen aanwezig. We plegen overleg, informeren indien nodig bij onze dierenarts en helpen je graag maar vooral deskundig. 

Wist je dat...

Wij het juist leuk vinden om vragen te beantwoorden en dieren te helpen. We werken dagelijks aan onze kennis en dragen dit graag uit! Onderstaand kan je gemakkelijk alles invullen en zelfs een foto toevoegen.


Uw naam (verplicht)

Email adres (verplicht)

Over wat voor soort huisdier heeft u een vraag?

Wat is de Leeftijd van uw huisdier?

Geslacht van uw huisdier.
MV

Waar wilt u een vraag over stellen?(omschrijf uw vraag zo duidelijk mogelijk)

Wat kunt u ons nog meer vertellen over uw huisdier? Voor het beste advies is het belangrijk dat we zo veel mogelijk weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicijnen, voeding, eventuele andere huisdier.

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. (Maximaal 2mb / JPG)

 

Veelgestelde vragen

Vraag: Welke voeding is het beste voor mijn huisdier?

Antwoord: Zo bijzonder als jouw huisdier is, zo bijzonder veel soorten voeding zijn er. Is er dan niet één de beste? Nee wij denken van niet. Wel is het zo dat we bij Dierspecialist Haspels een voorkeur hebben voor een aantal producten. Deze producten moeten voor ons aan een aantal eisen voldoen. De prijs-kwaliteitsverhouding moet juist wezen. Wij vinden niet dat je enkel voor een merk hoeft te betalen, omdat het nou eenmaal een hoge bekendheid heeft. Daarnaast werken we graag met producten die 100% natuurlijk zijn. Chemische toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen zijn verleden tijd voor ons. Een brok, een blikje vlees of juist een rauwe voeding? Zolang de voeding compleet is, kijken wij per huisdier wat het beste past.

 

Vraag: Mijn hond eet slecht, ik zou graag wat anders proberen.

Antwoord: Dat is een lastige. Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn om elke keer als je huisdier slecht eet, iets aan te bieden wat hij lekker vindt. Maar is dit dan een oplossing? Of enkel het verhelpen van het symptoom? Het is erg belangrijk te weten dat een (gezonde en volwassen) hond goed tegen een periode zonder voeding kan. Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken. Ook wij hebben wel eens een dag wat minder eetlust. Wel is het belangrijk dat je hond geen zieke of slome indruk wekt. Mocht dit wel zo zijn dan raden we altijd aan even contact te zoeken met je dierenarts. Er zijn vele redenen waarom een hond niet wilt eten. Dit kan variëren van een gedragsprobleem tot een medisch probleem. Samen kijken we in de winkel hoe we jouw hond weer lekker aan het eten krijgen.

Vraag: Ik heb net een nieuw bank, waarom blijft mijn kat er niet vanaf?

Antwoord: Katten zijn enorme gewoonte dieren en kunnen al van slag raken door de kleinste veranderingen. De nieuwe bank, die waarschijnlijk een prachtige stevige stof heeft, lekker ruikt en ook nog eens groter is dan de vorige, is wel heel interessant. Het krabben aan meubels doet een kat namelijk niet enkel om zijn nagels te scherpen. Katten doen dit voornamelijk om twee andere redenen. Een bank is heerlijk om goed aan te hangen. Op deze manier kan de kat zich goed uitrekken wat van tijd tot tijd erg fijn is. Daarnaast zijn geuren enorm belangrijk. Door het krabben kan de kat namelijk geuren afzetten aan de nieuwe bank. Zorg dat je kat  op diverse plekken in de kamer alternatieven heeft. Varieer van een krabplank tot klimmeubel en gebruik een Feliway verdamper. Hierdoor zal jouw kat de bank langer met rust laten.

Smaakgarantie