Verwen je buitenvogels het hele jaar

Vogels hebben een hoge lichaamstemperatuur; ruim 40 graden. Om te zorgen dat buitenvogels op de juiste temperatuur blijven, hebben zij veel voeding nodig. Een vogel kan in de winter ruim 10% van zijn lichaamsgewicht verliezen in één nacht tijd. Dit komt door de kou. Het is dan ook goed voor de vogels om deze op vaste tijden te voeren.

Een levend schilderij in de tuin
Het hele jaar mogen de vogels gevoerd worden. Zo hebben ze in de zomer ruim voldoende voeding en gaan ze fit de winter in. Hierdoor zullen er meer vogels overleven. Hierdoor komen er uiteraard weer meer jonge vogels. Een levend schilderij, het hele jaar door.

Het hele jaar door kun je een ondiepe schaal met water in de tuin zetten waar de vogels van kunnen drinken of in kunnen badderen. In de winter, bij vorst, kun je de schaal een aantal keer per dag vullen met lauw water of water met een paar scheppen suiker erin neerzetten. Het is wel belangrijk om er een stuk gaas over te spannen zodat de vogels er niet in kunnen gaan badderen en hun veren bevriezen. Ze mogen er alleen van drinken. Vogels eten ook rijp en sneeuw. Daarom is open water lang niet altijd nodig in de winter.

Bij Dierspecialist Haspels hebben we diverse soorten buitenvoedingen. In het voorjaar en de zomer zijn dit vooral producten die minder vet zijn. De vogels mogen niet te vet worden, dat is voor niemand gezond. Smakelijke insectenbollen of losse meelwormen doen het altijd goed. Vooral bij de kleine insectenetende vogels.

Comments are closed.