Een konijn hoort niet alleen te zijn

Dat konijnen sociaal zijn, dat weet bijna iedereen wel. Maar wat als je al een konijn alleen hebt zitten? Dan is koppelen met een nieuwe vriendje of vriendinnetje het beste wat je kan doen.

Een konijn hoort niet alleen te zijn.

Bij Dierspecialist Haspels hebben we regelmatig nieuwe konijnen en andere knaagdieren. Voor alle sociale dieren is het mogelijk om jouw huisdier te laten koppelen bij ons in de winkel.. Laten we zeggen..Een soort 'blind date'. Maar dan onder toezicht van een van onze deskundige collega's.

  1. We laten de dieren kennis met elkaar maken met een scheiding ertussen. Ze kunnen elkaar ruiken, maar niet aanraken.
  2. Tijdens het koppelen geven we de nodige afleiding.
  3. Bij het koppelen houden we altijd op de eerste plaats rekening met de gezondheid van de dieren. Ze dienen beide fit, alert en geënt te zijn.
  4. Tijdens het koppelen is er altijd toezicht.
  5. Zodra de rust bij beide dieren zichtbaar is, laten we ze bij elkaar. Ook dit is onder toezicht.

Gaat het koppelen van konijnen altijd goed?

Laten we voor het gemak konijnen met mensen vergelijken. Het zou zo kunnen zijn dat je niet iedereen even aardig vind. Om stress te vermijden blijven we continu toezicht houden. Zodra we vermoeden dat het niet goed gaat komen, stoppen we ermee. Dan gaan we uiteraard opzoek naar een nieuw vriendje!

Heb je hier al aan gedacht?

Ook in sommige opvangcentra voor konijnen is het koppelen mogelijk. Ook daar zitten vaak konijnen die graag mee naar huis gaan. Zeker even gaan kijken 😉

Wil je hier meer over weten? Je bent altijd welkom voor vragen bij ons in de winkel!

Comments are closed.